Zaken- en Immokantoor GOFFIN BV - info@immofransgoffin.be - +32 (0)89/ 41 49 34

Verzorgde vierkantshoeve in zeer degelijke staat op 20a44ca, in het mooie landelijke Sint-Huibrechts-Hern

Deze uitstekend verzorgde vierkantshoeve is gelegen langs de Hernerweg ter hoogte van nummer 112, op een perceel van 20a 44ca. Sint-Huibrechts-Hern is een landelijke deelgemeente van Hoeselt, omgeven door tal van heerlijke fiets- en wandelwegen, zoals onder meer de geliefde bloesemroete, die vertrekt vanuit de mooie en gekende Kluis van Vrijhern. Het centrum van Hoeselt bereikt men na een vijftal minuutjes rijden. Het centrum van Tongeren ligt op een vijftal kilometer verder.

De hoeve is gebouwd midden jaren 50. Dankzij voortdurend uitstekend onderhoud en al enkele belangrijke renovatiewerken zal men hier een uitstekende basis vinden voor een geslaagde renovatie. Het merendeel van de daken werd al vakkundig volledig vernieuwd - inbegrepen het volledige houtwerk, pannen en onderdak - zodat de koper deze zware kost niet meer zal moeten incalculeren.
Het bebouwde gedeelte van dit eigendom bevindt zich in woongebieden met landelijk karakter, hetgeen mogelijkheden biedt voor onder meer herbestemming tot meergezinswoningen, vakantiewoning/B&B met horeca, kleinhandel,... Anderzijds heeft de achtergelegen zone volgens het gewestplan de bestemming agrarische gebieden gekregen, zodat de rust en het vrije uitzicht op deze prachtige groene omgeving hier voor de koper bewaard zullen blijven.


INDELING

WONING

Het woongedeelte - inclusief de rechtsgelegen garage en zolderingen - telt een netto bewoonbare oppervlakte van 274 m² . Het dak is omstreeks 2005 volledig en zeer vakkundig vernieuwd, met inbegrip van een onderdak en zo klaar om te isoleren. Een aantal karaktervolle elementen vallen hier onmiddellijk op, zoals bijvoorbeeld de authentieke tegelvloeren en de typische gewelfde plafonds, al dan niet met zichtbaar metselwerk.

Indeling:
- Gelijkvloers:
inkom met zit- of ontvangstruimte met trap naar de verdieping, ruime lichtrijke woonruimte met grote ramen die de leefruimtes zo betrekken bij de binnkoer, aanpalende keuken met hoge gewelfde plafons, ook met zicht op en toegang tot de binnenkoer. Palend aan de keuken vindt men nog een ruime garage en een ruimte dienst doende als berging met CV. Van hieruit vertrekt een vaste trap naar de hoger gelegen zoldering op betonnen vloeren, met mogelijkheden voor uitbreiding. Deze ruimte is rechtstreeks bereikbaar via een hall die leidt naar de binnenkoer, zodat men hier al de ideale indeling zou kunnen vinden voor het inrichten van een B&B kamer, met voldoende privacy en goed toegankelijk - zonder dat men het privégedeelte dient te betreden.
- 1ste verdieping:
nachthal, drie degelijke slaapkamers, een vierde kleinere kamer en badkamer.
-Buiten:
ruime gezellige binnenkoer aansluitend op het woongedeelte, omgeven door stallingen. De gepaste inrichting zal deze binnenkoer met al zijn charmes kunnen omvormen tot een heerlijk terras , waar men zal kan genieten van de rust, zonder hinder of inkijk van buren of voorbijgangers.

BIJGEBOUWEN

De stalllingen in de vierkantshoeve zelf tellen een oppervlakte van 265 m², zolders inbegrepen. De achterliggende bijgebouwen samen meten een oppervlakte van nog eens 478 m².
De staat van het merendeel van de bijgebouwen - deeluitmakend van de vierkansthoeve zelf - is zeer degelijk te noemen, dankzij de vakkundig en volledig vernieuwde daken, met uitzondering van het dak van een deel van de linkervleugel. De afwerking van deze daken - allen met onderdak - is van zeer degelijke kwaliteit - belangrijk voor wie deze gebouwen zou willen uitbreiden of herbestemmen als woonst of voor andere vergelijkbare functies, zoals kantoor, praktijkruimte,..

Indeling:
poortgebouw met stallingen in de voorgevel, linkervleugel met afzonderlijke stallingen, achtervleugel met grote ruimtes en mooie zolderverdieping op betonvloer, poortgebouw naar de achterliggende weide, varkenstallen.
Via het poortgebouw heeft men toegang tot de achtergelegen weide met daarop nog enkele ruime stallingen, die nog dienst kunnen doen voor het houden van dieren, opslag,..


EPC: 596 kWh/ml² pj - label F.
Deze woonst is bijgevolg onderhevig aan de renovatieplicht -
- https://www.vlaanderen.be/een-huis-of-appartement-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen

Wie aan de voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het bekomen van een aantal noemenswaardige premies. Meer info via
- https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie
- https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie
of tijdens een vrijblijvend bezoek.

Dit mooie eigendom met tal van mogelijkheden kan interessant zijn voor
- de (dieren)liefhebber die specifiek op zoek is naar een boerderij om verder af te werken als ruime gezinswoning met grote tuin en stallingen
- wie op zoek is naar een ideale basis om in te richten als B&B, te danken aan onder meer al een zeer geschikte indeling met afzonderlijk toegankelijke en voldoende grote ruimtes, gelegen in een prachtige, geliefde en vaak bezochte regio
- wie wil werken en wonen op hetzelfde adres, zoals uitbaters van vrije beroepen, zelfstandige activiteiten met nood aan opslag,..
Algemeen basis

Adres
Hernerweg 112
3730 Hoeselt
Referentie
Hernerweg112
Prijs
€ 365.000
Type
Woning (Boerderij)
Bouwjaar
1955
Renovatiejaar
2005
Bouwlagen
Neen
Algemene staat
Normaal
Staat binnenwerk
Goed
Staat buitenwerk
Goed
Beschikbaar vanaf
Bij akte
Renovatiejaar
2005
Gemeubeld
Neen

Ligging

Ligging
Vrij uitzicht
Landelijk
Gemeente
Kortbij openbaar vervoer
Ja
Kortbij winkels
Ja

Detail

Perceelbreedte
27.50 m
Perceeldiepte
99 m
Gevelbreedte
27.50 m
Bewoonbare oppervlakte
274 m²
Bebouwde oppervlakte
0.00 m²
Oppervlakte perceel
2055 m²
Bouwlagen
Neen
Type constructie
TRADITIONA

Indeling

Aantal kamers
Neen
Woonkamer
Ja
> Oppervlakte woonkamer
35.36 m²
Keuken
Ja
> Oppervlakte keuken
16.50 m²
> Type keuken
Gesloten keuken
> Uitrusting keuken
Uitgerust met toestellen
Slaapkamers
Ja
> Aantal slaapkamers
4
Badkamers
Ja
> Aantal badkamers
Ja
WC
Ja
> Aantal WCs
2
Berging
Ja
> Oppervlakte berging
743,00 m²
Zolder
Ja
> Oppervlakte zolder
43 m²
Kelder
Ja
> Oppervlakte kelder
25 m²

Tuin

Tuin
Ja
Oppervlakte tuin
800 m²
Breedte
27.00 m
Diepte
Neen m
Type
Achtertuin
Oriëntatie
Noord-Oost
Kwaliteit
Aan te leggen

Parkeerplaatsen

Garage
Ja
Aantal
Ja
Aantal plaatsen in garage
Ja
Kenmerken garage
Inpanding

Aansluitingen

Elektriciteit
Ja
Water
Ja
Riolering
Ja

Informatieplicht

EPC Certificaat Nr.
20240321-0003178382-RES-1
EPC Index (KWh)
596.00
EPC Energie klasse
F
Dagvaarding & herstelvordering
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Overstromingsgebied
Geen
Beschermd erfgoed
Geen beschermd erfgoed
Ruimtelijke ordening
In aanvraag

Evaluaties

Dak
Zadeldak
> Opmerking
daken van hoofdbouw en een aantal stallingen van de vierkantshoeve zijn volledig
Raamwerk
PVC
Beglazing
Dubbel
Verwarming
CV-ketel
Individueel
HEATING_OIL

Meer informatie aanvragen

Verstuur